Τρίτη 21 Αυγούστου 2018


Β’ Συνέδριο Απανταχού Γρεβενιωτών

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισαν οι εργασίες του Β’ Συνεδρίου Απανταχού Γρεβενιωτών την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018. Η όλη διοργάνωση διήρκεσε συνολικά τέσσερις ημέρες και φιλοξένησε περίπου 40 εισηγητές και πάνω από 500 συνέδρους. Με αφετηρία την τελετή έναρξης την Πέμπτη 16 Αυγούστου, όπου παρευρέθηκε πλήθος επισήμων του ευρύτερου πολιτικού και του αυτοδιοικητικού χώρου, Γρεβενιώτες της πόλης, των χωριών, της Ελλάδας και του εξωτερικού, δομήθηκε μια εκδήλωση που στο επίκεντρό της είχε το συνέδριο αλλά πλαισιώθηκε και από πολιτιστικά δρώμενα.
Συγκεκριμένα για τον σκοπό του συνεδρίου στήθηκαν οι εξής εκθέσεις: «Ανθρώπινοι δρόμοι» από την εικαστικό Δήμητρα Λαμπρέτσα, «Τεκμήρια από την ιστορία των Γρεβενών» από τα ΓΑΚ Αρχεία Ν. Γρεβενών και η «Έκθεση Βιβλίου Γρεβενιωτών Συγγραφέων» από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών. Επιπλέον είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε τη μουσική συναυλία «Για πού το ‘βαλες καρδιά μου» σε συνεργασία με την Ι.Μ. Γρεβενών και την παράσταση Δημοτικών Χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα: Χορευτικό Τμήμα Δήμου Γρεβενών, Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης «Ο Αιμιλιανός», Χορευτικό Τμήμα ΕΜΟΔ Δεσκάτης. Επίσης τις ημέρες του Συνεδρίου παρίστατο στο χώρο του Παλαιοντολογικού Μουσείου της Μηλιάς η Γεωλόγος – Βιολόγος, Δρ. Παλαιοντολογίας κ. Ευαγγελία Τσουκαλά με την ομάδα της και ξεναγούσαν τους επισκέπτες. Παράλληλα με την έναρξη του Β΄ Συνεδρίου Απανταχού Γρεβενιωτών πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της λαογραφικής συλλογής με τίτλο «Μικρές Λαογραφικές Συλλογές του Δήμου Γρεβενών» η οποία φιλοξενείται στην αίθουσα Αγοράστη, στον πρώτο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού.
Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι παρακάτω φορείς: Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, ΕΡΤ3 και ΕΡΤ Κοζάνης και η Cosmote. Μέγας χορηγός της δεξίωσης ήταν η εταιρεία γαλακτομικών, βιολογικών και οργανικών προϊόντων ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ ΑΕ.
Ο Δήμαρχος μετά το πέρας της εκδήλωσης αισθάνεται βαθιά ικανοποίηση και την ανάγκη να ευχαριστήσει τα μέλη της Επιστημονικής και της Οργανωτικής Επιτροπής αλλά κυρίως τους εθελοντές και τους υπαλλήλους του Δήμου που κοπίασαν όλο το προηγούμενο διάστημα για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το σπουδαίο αυτό γεγονός για τον τόπο και τους Γρεβενιώτες εν γένει.



Γραφείο Τύπου 

Δημάρχου Γρεβενών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου